Geblesseerde Haller hoort opvallende beslissing: 'Wil voor hem dat risico nemen'

Geblesseerde Haller hoort opvallende beslissing: 'Wil voor hem dat risico nemen'

28-12-2023 21:33 Laatste update: 21:34
4

Sébastien Haller is een serieus vraagteken voor de Afrika Cup bij gastland Ivoorkust, maar toch heeft bondscoach Jean-Louis Gasset ervoor gekozen om de oud-Ajacied te selecteren. Voor Haller wil Gasset namelijk wel risico lopen.

Vorige week liep Haller bij Borussia Dortmund een blessure op tegen FSV Mainz. Daardoor kwam Afrika Cup-deelname serieus in gevaar voor hem. Gasset heeft er desondanks toch voor gekozen om de spits in zijn selectie voor het eindtoernooi op te nemen. "Ik denk dat Haller dé spits van Ivoorkust is, hij is de leider", verklaart de bondscoach zijn keuze in gesprek met L'Équipe.

"Voor een speler als Haller ben ik bereid om zo'n risico te nemen. Ik wil het hele proces met hem doorlopen", stelt Gasset. In zijn Afrika Cup-selectie had de oefenmeester geen plek voor Wilfried Zaha. Hij is de meest opvallende afwezige. Voormalig PSV'er Ibrahim Sangaré is wel van de partij.

Wil je niets missen van Marokko en al het moois op de Afrika Cup? VoetbalPrimeur lanceert een nieuwe show: VP's Atlas Leeuwen, vanaf januari als podcast op Spotify en als video op ons YouTube-kanaal te zien!