Celtic deelt klap uit aan aartsrivaal Rangers in Old Firm

30-12-2023 15:35
49

Celtic heeft zaterdag een tik uitgedeeld aan aartsrivaal Rangers FC. De ploeg van Brendan Rodgers won de Old Firm met 2-1. Een prachtige aansluitingstreffer van James Tavernier kwam te laat.

Op een koud, maar bijzonder sfeervol Celtic Park - met het vertrouwdeย You'll Never Walk Alone - kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Na 25 minuten liet Paul Bernardo doelman Jack Butland kansloos met een halve volley. Cyriel Dessers kreeg een grote kans op de 1-1, maar de Belg had te veel tijd nodig. In de tweede helft viel vervolgens snel de 2-0 viaย Kyogo Furuhashi, die vanaf twintig meter fraai uithaalde.

De vreugde bij de Celtic-fans was groot en de wedstrijd leek gespeeld toen Rangers-speler Leon Balogun een rode kaart kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Het blauwe deel van Glasgow gaf zich echter nog niet helemaal gewonnen. Specialist Tavernier benutte in de slotfase nog een vrije trap. Celtic moest nog even billenknijpen, maar hield stand.ย

The Bhoysย hebben nu een voorsprong van acht punten op de aartsrivaal, maar speelden ook twee duels meer. De titelstrijd blijft daarmee nog even spannend.