Reijnders en Milan hebben niets te duchten van Cagliari en bekeren door

Reijnders en Milan hebben niets te duchten van Cagliari en bekeren door

2 januari - 23:00 Laatste update: 3 januari - 06:26
16

AC Milan heeft zich op dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia. Tegen Cagliari werd er met 4-1 gewonnen, na twee goals van Luka Jovic en doelpunten van Chaka Traoré en Rafael Leão, terwijl Paulo Azzi nog iets terugdeed. Tijani Reijnders speelde tachtig minuten mee bij de Milanezen.

Milan nam het heft meteen in handen in eigen huis. De ploeg van Stefano Pioli begon initiatiefrijk, met Théo Hernandez voorop. Het was dan ook de Fransman die na een half uur spelen de assist gaf op Jovic, waarna de ban gebroken was. Ook bij de tweede goal was het Hernandez die de assist leverde, na een rush over de linkerkant. Wederom was het Jovic die doelman Radunovic wist te passeren.

Al vroeg in de tweede helft maakte Traoré aan alle onzekerheid een einde. De aanvaller schoot uit de draai de 3-0 binnen, waarmee Milan op rozen zat. De Rossoneri deed het vervolgens wat rustiger aan, waardoor het nog een tegengoal te verwerken kreeg. Het laatste woord was echter voor Milan, dat via Leão nog uitliep naar 4-1, na een geplaatste bal in de verre hoek.