Spaanse grootmacht tempert transferverwachtingen: 'Grote uitgaven kunnen nu niet'

Spaanse grootmacht tempert transferverwachtingen: 'Grote uitgaven kunnen nu niet'

4 januari - 09:59
16

Volgens trainer Xavi gaat FC Barcelona deze winter geen grote aankopen doen. Dat vertelde de coach op zijn persconferentie voor het duel met Las Palmas donderdagavond. Volgens Xavi zijn er simpelweg niet genoeg financiële middelen in Catalonië.

"Helaas bevinden we ons economisch gezien niet in een bevoorrechte situatie om dat te doen. We zijn momenteel niet in staat om aan dergelijke transfers te denken. Ik moet het doen met de spelers die ik heb", zo luidt de duidelijke maar voor de fans teleurstellende conclusie van Xavi. Of er wel ruimte is voor buitenkansjes voor een leuke prijs maakt Xavi niet bekend op zijn persmoment.

De afgelopen jaren stapelden de zorgen zich op voor Barcelona. Dit jaar is de club begonnen aan het verbouwen van het stadion, waardoor daar het meeste geld naartoe gaat. Alle inkomsten die zijn gegenereerd uit grote transfers als die van Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann, gaan direct naar het stadion of naar de schulden van de club. Zo blijft er weinig tot niets over voor grote transfers.

Barça staat op dit moment vierde in de Spaanse competitie. Het gat met koplopers Girona en Real Madrid is inmiddels tien punten. Met een overwinning op Las Palmas kan dat gat verkleind worden naar zeven en klimt Barça over Atlético Madrid naar plek drie. Barcelona zorgde er wel voor dat Vitor Roque eerder naar Spanje kwam. Hij komt over van het Braziliaanse Athlético Paranaense.

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkse Africa Cup ooit!