Nederlands toptalent heeft transfer te pakken, Romano spreekt van akkoord

Nederlands toptalent heeft transfer te pakken, Romano spreekt van akkoord

5 januari - 11:54 Laatste update: 12:14
33

Dean Huijsen heeft zijn overstap naar AS Roma te pakken. Fabrizio Romano meldt een akkoord over een huurtransfer, zonder optie tot koop. De Nederlander zal vandaag zijn medische test ondergaan en als alles goed verloopt zijn handtekening zetten.

Eerder meldde Gianluca Di Marzio al dat, nadat Juventus al akkoord was met een verhuur aan Frosinone, de verdediger was gaan twijfelen toen AS Roma zich meldde. Nu zou de Nederlander definitief voor de ploeg van José Mourinho hebben gekozen. Waar eerder werd gerept over een mogelijke ruildeal, waar Luigi Cherubini de omgekeerde weg zou bewandelen, hebben beide clubs nu toch een akkoord bereikt over een huurdeal. Hierin zit geen optie tot koop, aldus Romano.

Huijsen trekt op vrijdag naar Rome om de medische keuring te ondergaan, de laatste formaliteiten af te ronden en zijn handtekening te zetten. Ook zou de verdediger zijn verbintenis bij Juventus met één jaar verlengen, tot de zomer van 2028. AS Roma is in de Europa League de tegenstander van Feyenoord. De kans is dan ook aanwezig dat het talent tegen de Rotterdammers in actie zal komen op 15 en/of 22 februari. 

 

🚨🟡🔴 Dean Huijsen to AS Roma, here we go! Agreement reached on loan from Juventus until June, no buy option.

Huijsen will travel today for medical tests and contract signing.

Huijsen will sign one year extension at Juventus until 2028 ahead of loan, as revealed. pic.twitter.com/tYjEPGv9uF

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) January 5, 2024