'Braziliaanse bond laat trainer gaan na teleurstellend Ancelotti-nieuws'

'Braziliaanse bond laat trainer gaan na teleurstellend Ancelotti-nieuws'

5 januari - 23:08 Laatste update: 23:30
3

Na de contractverlenging van Carlo Ancelotti bij Real Madrid heeft de Braziliaanse bond ook afscheid genomen van de interim-bondscoach. Braziliaanse media schrijven dat Fernando Diniz bedankt is voor zijn diensten, terwijl de Copa América over zes maanden begint. 

Onder meer Globo schrijft dat Diniz moet vertrekken na zes interlands. Daarvan verloren De Goddelijke Kanaries maar liefst drie keer. Het land staat slechts zesde in de poule voor de WK-kwalificatie en dat was voor de Braziliaanse bond onacceptabel. Brazilië oefent in maart nog tegen Spanje en Engeland, maar het is onduidelijk wie er tegen die tijd aan het roer staat.

De bond hoopte maandenlang dat Ancelotti het stokje zou overnemen van Diniz en dat was ook de bedoeling voor de Copa América, die deze zomer wordt gespeeld tussen 10 juni en 12 juli. De Italiaan besloot echter zijn contract te verlengen bij Real Madrid. Dorival Júnior, de trainer van São Paulo, is nu de hoofdgegadigde om de Braziliaanse ploeg weer op gang te brengen.