Oud-PSV'er komt eindelijk los in Premier League: 'Hij heeft potentieel en talent'

Oud-PSV'er komt eindelijk los in Premier League: 'Hij heeft potentieel en talent'

6 januari - 10:32
80

Noni Madueke raakt steeds meer op dreef bij Chelsea FC na een lastige start. Hij kampte lang met blessures, maar lijkt nu los te zijn gekomen. Manager Mauricio Pochettino liet zich positief uit over het Engelse talent.

Madueke verkeert in uitstekende vorm in de Premier League met twee doelpunten in zijn laatste twee wedstrijden. "Ik ben zo blij, het kostte hem bijna zes maanden om te beseffen wat we van hem verwachtten", sprak de Argentijnse coach op een persconferentie voorafgaand aan het bekerduel met Preston North End FC. "Spelers moeten zich ontwikkelen, Noni doet dat. Hij verbetert zelfs veel. Zijn gedrag is stukken beter. Ook de manier waarop hij zichzelf gecommitteerd heeft aan zijn vak. Dat is nodig om het op dit niveau te maken."

Pochettino denkt dat Madueke ver kan komen met de juiste instelling. "Hij heeft potentieel en talent, maar het is de manier waarop hij zich gedraagt ​​en dingen doet in de toekomst die hem zullen helpen slagen. Het gaat er in de top om dat je stabiel in je hoofd bent en consistent bent in je manier van presteren."

De 51-jarige manager had Madueke een aantal jaar geleden bij Tottenham Hotspur ook al onder zijn hoede, voordat het talent naar PSV vertrok. "Hij was toen zestien. We kenden hem, omdat we de academie van Spurs volgden. Hij was daar een opvallend getalenteerde speler."