Nog geen Dirk Kuyt-effect: Beerschot verliest oefenpartij van Cercle Brugge

Nog geen Dirk Kuyt-effect: Beerschot verliest oefenpartij van Cercle Brugge

7 januari - 07:45
104

Het officieuze debuut van Dirk Kuyt als hoofdcoach van Beerschot werd er eentje in mineur. Tijdens de winterstage werd er een oefenpartij tegen Cercle Brugge georganiseerd, die door de ploeg van Kuyt met 3-1 werd verloren.

Voor Cercle Brugge scoorden El Bahri, Nazinho en Ouattara. Jerrel Hak kon de eer van Beerschot nog redden. Beerschot komt komende vrijdag alweer in actie en mag RSCA Futures ontvangen op het tweede niveau in België. De ploeg het daar verdienstelijk, want na zestien duels staat het met 32 punten op een gedeelde eerste plaats. Zulte Waregem heeft evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo. 

Ondanks de gedeelde eerste plaats besloot trainer Andreas Wieland te vertrekken bij Beerschot. Hij liet zijn contract ontbinden om, en sprak nadien uit dat de club een 'foute eigenaar' heeft, en dat de organisatie United World de ontwikkeling van de club tegenhoudt. De Oostenrijker gaat nu aan de slag in zijn geboorteland, bij LASK Linz. Met Dirk Kuyt aan het roer hoopt men bij Beerschot promotie af te dwingen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!