'Enrique smeekt om komst Newcastle-ster naar PSG, Engelsen willen 115 miljoen'

'Enrique smeekt om komst Newcastle-ster naar PSG, Engelsen willen 115 miljoen'

7 januari - 09:14
21

Paris Saint-Germain wil Bruno Guimarães nog deze transferperiode overnemen van Newcastle United, dat meldt Sports Zone. De Engelsen staan echter niet te springen om hun sterkhouder van de hand te doen en wijzen daarom naar de afkoopsom in het contract van de Braziliaan.

Luis Enrique, trainer van Paris Saint-Germain, zou volgens het medium zijn club ervan proberen te overtuigen om alles in het werk te stellen om Guimarães binnen te halen tijdens de winterse transferperiode. Technisch directeur Luis Campos zou echter vinden dat de afkoopclausule in het contract van de middenvelder te hoog is.

De clausule van Guimarães bedraagt naar verluidt 115 miljoen euro en dat zou een bedrag zijn dat de Parijzenaars niet willen betalen. Newcastle wenst geen afscheid te nemen van de Braziliaan, die bij de club een steunpilaar is. De Engelsen weigeren daarom te onderhandelen en kunnen alleen buitenspel worden gezet als de clausule op tafel wordt gelegd.

Guimarães trok in januari 2022 vanuit Frankrijk naar de Premier League, toen hij Olympique Lyon verruilde voor Newcastle United. De ploeg van Eddie Howe maakte 42 miljoen euro over voor zijn diensten en al snel groeide hij uit tot een belangrijke speler op St. James' Park.