Ajax heeft ontnuchterend transfernieuws voor supporters: 'Verwacht niet te veel'

Ajax heeft ontnuchterend transfernieuws voor supporters: 'Verwacht niet te veel'

7 januari - 20:53 Laatste update: 21:23
202

Ajax gaat waarschijnlijk niét voor vuurwerk zorgen op de winterse transfermarkt. Met die ontnuchterende boodschap komt Kelvin de Lang. De tijdelijk gepromoveerde hoofdscout tempert de verwachtingen van de supporters in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ajax speurt de transfermarkt af voor haalbare versterkingen, waaronder een nieuwe controlerende middenvelder, maar De Lang wil de achterban niet blij maken met een dode mus. "We weten dat de balans in leeftijd ontbreekt en ervaren spelers daarvoor kunnen zorgen, maar de middelen zijn beperkt en zulke spelers liggen niet voor het oprapen", laat hij weten aan het AD.

"Ik verwacht niet te veel wisselingen", voegt De Lang eraan toe. "Je weet het nooit, maar supporters moeten niet te veel verwachten van deze transferperiode. Ik snap dat ze graag iets zien gebeuren, maar het moeten verstandige en geen opportunistische keuzes zijn."

Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham Hotspur) bleek niet haalbaar, terwijl Marten de Roon (Atalanta Bergamo) niet zou worden gezien als de meest geschikte kandidaat om Ajax te versterken. En zo zijn er meer spelers die in verband worden gebracht met de Amsterdamse club, die eerst miljoenen zal moeten genereren met de verkoop van spelers. Tot dusver is alleen Georges Mikautadze vertrokken. Hij keerde op huurbasis terug naar FC Metz.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!