FC Barcelona waarschuwt fans: 'Potentiële targets voor terroristische groepen'

FC Barcelona waarschuwt fans: 'Potentiële targets voor terroristische groepen'

9 januari - 06:49 Laatste update: 09:45
78

FC Barcelona heeft een waslijst aan aanbevelingen doorgegeven aan fans die naar Saudi-Arabië afreizen voor de Spaanse Supercup. De halve finale en de finale van het toernooi worden deze week afgewerkt.

Om verrassingen en juridische problemen te voorkomen, heeft Barcelona een flinke lijst met aandachtspunten doorgespeeld, meldt de Spaanse krant AS Diario. Het gaat vooral om gedragskwesties, waarbij wordt gespecificeerd welk gedrag in Saudi-Arabië als misdaad kan worden beschouwd. 

Wedden

Meer odds

'Het wordt aanbevolen om respect en voorzichtigheid te betrachten in publiek gedrag en uitingen van genegenheid. Onfatsoenlijk gedrag, inclusief elke daad van seksuele aard, kan juridische gevolgen hebben voor buitenlanders. Relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht en uitingen van steun voor de LHBTI-gemeenschap, zelfs op sociale netwerken, kunnen ook reden zijn voor sancties', is een van de punten van de lijst. 

Ook wordt gewaarschuwd voor het uitdrukkelijke verbod op de consumptie van zowel alcohol als varkensvleesproducten en daarvan afgeleide producten. Ook waarschuwt Barça voor handelingen die in Spanje ook strafbaar zijn, maar die in Arabië tot 'hoge gevangenisstraffen' kunnen leiden. 'Ook de consumptie, verkoop of aankoop van drugs wordt zwaar bestraft.'

Tot slot wordt er ook gewaarschuwd voor de terroristische dreiging in het land. 'Met betrekking tot terrorisme wordt eraan herinnerd dat in Saudi-Arabië burgers van westerse landen, waaronder Spaanse burgers, potentiële doelwitten zijn van terroristische groeperingen die in het land en in de buurlanden operen, of van terroristen die op eigen initiatief handelen.'

Altlético Madrid en Real Madrid nemen het woensdag tegen elkaar op in de eerste halve finale, terwijl FC Barcelona en Osasuna een dag later aan de bak mogen. De finale wordt gespeeld op zondag 14 januari.