Fortuna bezig met oude bekende uit Eredivisie: 'Zijn we inderdaad mee in gesprek'

Fortuna bezig met oude bekende uit Eredivisie: 'Zijn we inderdaad mee in gesprek'

9 januari - 10:45 Laatste update: 11:07
14

Fortuna-trainer Danny Buijs bevestigt dat er beweging is rond de selectie van de club uit Sittard. Tegenover ESPN vertelt hij dat de Limburgers bezig zijn met het halen van Kristoffer Peterson, maar dat er tegelijkertijd ook belangstelling is voor doelman Ivor Pandur.

Peterson is in Nederland bekend van zijn tijd bij Heracles Almelo en FC Utrecht. De Zweedse aanvaller zit sinds nieuwjaarsdag zonder club. "Ik weet dat ze met hem in gesprek zijn. Maar zoals je hebt kunnen zien stond hij nog niet op het trainingsveld, dus is het op dit moment absoluut nog niet rond." Peterson speelde al 130 duels in de Eredivisie en scoorde daarin 28 keer en gaf 19 assists.

Buijs krijgt ook de vraag over de mogelijke interesse in Pandur. Daar blijft de coach nog wat vaag over. "Ik weet dat er belangstelling is voor een aantal spelers van ons. Dat is aan de ene kant positief, want dat betekent dat die jongens het goed gedaan hebben. Aan de andere kant, Ivor heeft ook alles gespeeld in de eerste seizoenshelft. Die is heel belangrijk voor ons en die willen we niet kwijt in de winter. Dan kan het zo maar zijn dat je degradeert."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!