'Feyenoord scout vleugelaanvaller uit Spanje en meldt zich bij Tottenham'

'Feyenoord scout vleugelaanvaller uit Spanje en meldt zich bij Tottenham'

9 januari - 15:16 Laatste update: 15:40
73

Feyenoord heeft zich gemeld bij Tottenham Hotspur. Bryan Gil, een 22-jarige aanvaller uit Spanje die op beide vleugels uit de voeten kan, staat volgens 1908.nl hoog op de verlanglijst in De Kuip.

Feyenoord is concreet, klinkt het: de eerste gesprekken zijn al achter de rug. Het is de bedoeling dat Gil op huurbasis overkomt van Tottenham Hotspur, waar hij niet kan rekenen op veel speelminuten. In Rotterdam liggen die kansen er wel, nu Yankuba Minteh en Alireza Jahanbakhsh voorlopig afezig zijn door hun deelname aan de Afrika Cup en Azië Cup.

Wedden

Meer odds

De komst van Gil wordt 'lastig, maar niet onmogelijk', zo tekent 1908 op vanuit De Kuip. Feyenoord zal op 'zeer korte termijn' een bod gaan uitbrengen om de viervoudig international van Spanje tot het einde van het seizoen te huren van Spurs. Een optie tot koop lijkt niet aan de orde. Ook het Italiaanse Fiorentina zou in de race zijn.

Gil maakte in 2022 voor 25 miljoen euro de overstap van Sevilla naar Tottenham, maar aan de hooggespannen verwachtingen heeft hij nog geen moment kunnen voldoen. Vorig seizoen haalde Sevilla de veelzijdige vleugelaanvaller op huurbasis terug. Na weer een halfjaar op de Tottenham-bank, lonkt een nieuwe huurperiode voor Gil. Nu in Nederland.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!