Nieuws uit Argentinië: 'jeugdliefde Rulli hoopt doelman los te weken bij Ajax'

Nieuws uit Argentinië: 'jeugdliefde Rulli hoopt doelman los te weken bij Ajax'

10 januari - 17:32
76

Estudiantes droomt van een terugkeer van Gerónimo Rulli. Nu de Argentijnse doelman op een dood spoor is beland bij Ajax, wil de jeugdliefde van Rulli hem uit zijn lijden proberen te verlossen. Dat meldt het Argentijnse TyC Sports.

Op dit moment speelt Rulli tweede viool bij Ajax, achter Diant Ramaj. Naar verluidt heeft de wereldkampioen intern al aangegeven dat hij deze winter wil vertrekken uit Amsterdam. Vanuit Argentinië klinken er nu geluiden dat Estudiantes hoopt op een transfer van Rulli. De club uit La Plata, een stad in de buurt van Buenos Aires, 'droomt' van een terugkeer van de sluitpost. Er zouden zelfs al gesprekken zijn gevoerd.

Rulli is afkomstig uit de opleiding van Estudiantes. Recent haalde de Argentijnse club middenvelder Enzo Pérez (37) ook al terug naar het Estadio Jorge Luis Hirschi. Of een transfer van Rulli ook haalbaar is, zal moeten blijken. Ajax is in ieder geval bereid om te luisteren naar aanbiedingen.

In de zomer van 2014 liet Rulli Estudiantes voor een transfersom van enkele miljoenen euro's achter zich, om naar het Uruguayaanse Maldonado te trekken. Die club verhuurde hem direct aan Real Sociedad en later Manchester City. Later speelde Rulli ook nog voor Montpellier en Villarreal, voordat Ajax hem een jaar geleden voor acht miljoen euro aantrok.