Excelsior gaat langer door met trainer Dijkhuizen: 'Uniek in de wereld'

Excelsior gaat langer door met trainer Dijkhuizen: 'Uniek in de wereld'

11 januari - 19:04 Laatste update: 12 januari - 10:13
23

Marinus Dijkhuizen blijft langer bij Excelsior. De hoofdtrainer van de Kralingers heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem twee jaar langer aan de Eredivisionist verbindt, zo meldt Excelsior via de eigen kanalen.

'Onze hoofdtrainer is bezig aan zijn zevende seizoen bij Excelsior en staat dus ook in de toekomst voor onze groep', zo geeft Excelsior aan op de eigen website. 'Met de contractverlenging van Dijkhuizen gaat Excelsior door op de met succes ingeslagen weg, waarbij naast presteren op het hoogst mogelijk niveau de ontwikkeling van spelers en staf centraal staat.' In 2022 promoveerde Dijkhuizen met Excelsior via de play-offs naar de Eredivisie, na een onwaarschijnlijke comeback tegen ADO Den Haag. 

'Ik vind het bijzonder dat we na dit seizoen weer twee jaar met elkaar verdergaan', stelt Dijkhuizen. 'Ik ben bezig aan mijn zevende seizoen bij Excelsior en dat is in deze tijd toch vrij uniek in de voetbalwereld. Ik ben er wel trots op dat zowel de club als ikzelf verder wil. Dat geeft aan dat er een klik is. Voor mezelf koester ik dat ik het hier naar mijn zin heb en goed kan werken zoals ik wil. Ik heb een sterke staf om mee heen en kan goed samenwerken met Niels. Ik heb hier veel plezier in mijn werk. Dit is mijn club.'

In januari 2014 trad Dijkhuizen aan als hoofdcoach van Excelsior, waarmee hij uiteindelijk promotie wist af te dwingen. Ook in de Eredivisie ging het hem voor de wind, waarop Brentford na één seizoen op het hoogste niveau belangstelling toonde voor de oefenmeester. Dat avontuur liep uit op een teleurstelling, waarna Dijkhuizen aan de slag ging bij NAC Breda en later als assistent-trainer bij FC Utrecht, om in 2020 bij Excelsior terug te keren op het oude nest.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!