OM gaat Ihattaren vervolgen voor mishandeling en uitlokken van bedreiging

OM gaat Ihattaren vervolgen voor mishandeling en uitlokken van bedreiging

12 januari - 12:54 Laatste update: 13:12
162

Het Openbaar Ministerie gaat Mohamed Ihattaren vervolgen voor mishandeling en een poging tot het uitlokken van bedreiging. Dat meldt persbureau ANP vrijdag.

Het zou gaan om een mishandeling die plaatsvond in februari van 2023. Destijds werd Ihattaren al opgepakt door de politie. In Nederlandse media circuleerde toen het gerucht dat het zou gaan om de mishandeling van zijn vriendin. Dat bericht kon door de politie niet bevestigd worden.

Ook wordt Ihattaren aangeklaagd voor een incident dat plaatsvond in oktober van 2022. Toen zou Ihattaren betrokken zijn bij een poging tot uitlokking van bedreiging. Wat daar precies mee bedoelt wordt door het OM is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie wil voorlopig nog niets kwijt over de zaak en meldt alleen dat een 21-jarige man uit Vleuten wordt vervolgd voor bovenstaande feiten. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voorkomt. De advocaat van Ihattaren, Sander Janssen, laat aan het AD weten nog niks vernomen te hebben van het OM.

De loopbaan van Ihattaren wordt getekend door aanhoudende problemen. In 2022 speelde hij lange tijd niet bij Ajax omdat de middenvelder bedreigd werd, naar verluidt om zijn relatie met influencer Yasmine Driouech. Ook brandde zijn Porsche Panamera uit in Utrecht. Wesley Sneijder probeerde het voormalig toptalent weer op het rechte pad te krijgen, maar trok na twee weken zijn handen van het 'project Ihattaren' af. 

Op dit moment staat Ihattaren onder contract bij Slavia Praag, dat hem een nieuwe kans gunt. Daar werkt hij volgens de trainer jindrich Trpisovsky hard aan zijn terugkeer. "Ik wil nu niets voorspellen. Wij zouden graag willen dat hij aan het einde van de wintertraining in ieder geval iets kan doen bij de A-selectie", aldus Trpisovsky. Het is niet bekend wat voor gevolgen de bekendmaking van het OM heeft voor de voetbalcarrière van Ihattaren.