'Juventus verkiest Nederlander van 40 miljoen euro boven Henderson'

'Juventus verkiest Nederlander van 40 miljoen euro boven Henderson'

15 januari - 09:12 Laatste update: 09:28
88

Voor Teun Koopmeiners gloort een toptransfer binnen Italië. Niet Jordan Henderson, maar de Oranje-international moet de topaankoop van Juventus worden. Met dat nieuws pakt Tuttosport maandagochtend uit.

'Henderson? Nee, Koopmeiners!', kopt Tuttosport op de voorpagina. Juventus onderzocht de mogelijkheid om Henderson te huren van Al Ettifaq, maar lijkt de voorkeur te geven aan Koopmeiners. In Turijn heeft men geduld: het is de bedoeling dat de middenvelder na dit seizoen overkomt van Atlanta Bergamo. Zijn vermoedelijke prijskaartje ligt rond de 40 miljoen euro.

Juventus ziet in Koopmeiners de ideale versterking voor het middenveld. Door de interesse in de ex-aanvoerder van AZ zou de huidige nummer twee van de Serie A zijn afgehaakt in de strijd om Henderson, die ook wordt begeerd door Ajax. Het was al bekend dat Juventus dacht aan een huurdeal met Al Ettifaq. Henderson prefereert echter een definitief vertrek uit Saudi-Arabië.

Koopmeiners steekt een halfjaar voor de start van het EK in Duitsland in absolute topvorm. Vorige week doopte Tuttosport om hem om tot RoboKoop, nadat hij twee keer scoorde tegen AC Milan in de Coppa Italia. Hij verruilde AZ in 2021 voor Atalanta.