VP's Elftal van de Week: PSV opnieuw hofleverancier, Ajax en Feyenoord present

VP's Elftal van de Week: PSV opnieuw hofleverancier, Ajax en Feyenoord present

15 januari - 10:00
66

PSV begint 2024 als hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De ongenaakbare koploper uit Eindhoven levert drie spelers. Ook Feyenoord, FC Twente, Ajax, Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en NEC zijn van de partij.

Diant Ramaj (Ajax)
Met hangen en wurgen, maar vooral dankzij Ramaj bleef Ajax overeind in een kolkende Adelaarshorst. Sinds de start van de metingen in het seizoen 2010/2011 verrichtte een Ajax-doelman niet zó veel reddingen in één wedstrijd.

Sergiño Dest (PSV)
FC Barcelona was misschien iets te hoog gegrepen, maar Dest ziet de Eredivisie duidelijk als zijn speeltuin. De vleugelverdediger gooide de trukendoos weer regelmatig open en droeg met een assist bij aan de hattrick van Luuk de Jong.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Zijn rake kopbal was niet genoeg voor een punt tegen Ajax, maar Kramer hoeft zichzelf niets kwalijk te nemen. De verdediger kan niet alleen goed verdedigen, ook aan de bal zit het wel snor.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
De aanvoerder van Go Ahead Eagles is bezig aan het seizoen van zijn leven. Uitgerekend tegen Ajax, zijn oude club én grote liefde, zorgde hij voor een van de mooiste assists in zijn carrière: Kuipers deed het met een wel heel subtiel hakje.

Carel Eiting (FC Twente)
Maandenlang moest hij geduld hebben, maar Eiting kreeg in de eerste Eredivisie-speelronde van 2024 een zeldzame kans en stelde niet teleur. Twente was heer en meester tegen AZ en de middenvelder was vooral in de eerste helft de regisseur.

Jerdy Schouten (PSV)
Misschien wel de belangrijkste schakel bij PSV, dat zaterdagavond ook de zeventiende Eredivisie-wedstrijd omzette in drie punten. Mede dankzij Schouten klopt op dit moment álles in Eindhoven.

Quinten Timber (Feyenoord)
Ook in de eerste Eredivisie-speelronde van 2024 liet Timber zien dat hij Feyenoord aan het ontgroeien is. Met zijn power lijkt hij perfect in de Premier League te passen, net als zijn tweelingbroer.

Shunsuke Mito (Sparta Rotterdam)
Niet meer dan 45 minuten heeft Mito nodig gehad om het hart van veel Spartanen én niet-Spartanen te veroveren. De 21-jarige Japanner was de kleine, grote man tegen Fortuna Sittard. En dat bij zijn debuut.

Magnus Mattson (NEC)
De supporters van NEC hebben nog vijf maanden om met volle teugen te genieten van Mattsson, want de Deen begint onhoudbaar te worden. In De Kuip tekende hij voor zijn tiende doelpunt van het seizoen.

Manfred Ugalde (FC Twente)
Vorig seizoen maakte hij drie goals tegen AZ, zaterdagavond was het weer twee keer raak voor de spits van FC Twente. Als hij fit blijft, kan Ugalde weleens flink gaan oogsten in de tweede seizoenshelft.

Luuk de Jong (PSV)
Is er op dit moment een betere Nederlandse spits? De Jong maakte een hattrick tegen Excelsior en denderde daarmee de top-tien van topscorer aller tijden in de Eredivisie binnen. De voorbeeldprof staat nu op 164 goals.