Van Bommel ziet Antwerp geen risico nemen met Overmars: 'Als hij gespot wordt...'

Van Bommel ziet Antwerp geen risico nemen met Overmars: 'Als hij gespot wordt...'

16 januari - 18:20
65

Royal Antwerp FC-trainer Mark van Bommel tast ook in het duister, nu de FIFA de schorsing van Marc Overmars heeft overgenomen. Van Bommel hoopt snel op meer duidelijkheid. Zeker nu, midden in de winterse transferperiode.

Antwerp moet het de gehele transferperiode doen zonder technisch directeur Overmars. Er is echter onduidelijkheid bij de Belgische kampioen over de inhoud en redenering achter de FIFA-straf, zo ook bij Van Bommel. "Marc is geschorst, maar we weten niet wat dat precies inhoudt", laat Van Bommel optekenen door De Telegraaf. "We wachten op duidelijkheid. Zijn entourage probeert die wel te verkrijgen bij de FIFA, maar we wachten nu al een week. En tot die duidelijkheid er niet is, gaan we ook geen risico’s nemen. Marc komt hier (bij de club, red.) niet. Stel dat hij hier gespot wordt, dat willen we voor zijn."

Het zit de Nederlandse hoofdcoach duidelijk dwars. Overmars haalde hem naar de Belgische club. "Dat is raar voor een trainer. Marc volgde alle trainingen, had een goed beeld van de dagelijkse werking en kende de noden. Hij had ook contacten met andere spelers en regelde in- en uitgaande transfers." Volgens Van Bommel kan het toch nog zijn dat Antwerp zich gaat versterken deze winter. "Dat ligt nu allemaal stil. Nou, niet helemaal, want Sven Jaecques is er natuurlijk ook nog. Maar er moet duidelijkheid komen", besluit hij.

De regerend Belgisch kampioen staat op dit moment zesde in de Jupiler Pro League. Woensdagavond gaat Antwerp strijden voor een plek in de halve finale van de Croky Cup op bezoek bij OH Leuven.