'Feyenoord gaat voor Premier League-transfer en meldt zich bij Nottingham'

'Feyenoord gaat voor Premier League-transfer en meldt zich bij Nottingham'

17 januari - 14:54 Laatste update: 18 januari - 18:02
125

Feyenoord hoopt zich deze maand toch nog te versterken met een rechtsback. De Rotterdammers hebben zich concreet bij Nottingham Forest gemeld voor Neco Williams, meldt 1908.nl woensdag.

Williams is een offensieve rechtsback, die nog een contract tot medio 2026 heeft bij Nottingham. Daar is hij echter geen vaste waarde. De 22-jarige international van Wales speelde dit seizoen elf Premier League-duels, waarvan vier als basisspeler. Daarin gaf hij één assist.

Williams doorliep eerder de jeugdopleiding van Liverpool, dat hem begin 2022 verhuurde aan Fulham. Daar speelde hij zich in de kijker. Een halfjaar later pikte toenmalig promovendus Nottingham hem op voor naar verluidt twintig miljoen euro. Bij The Tricky Trees, die momenteel vijftiende staan, is de concurrentie echter groot. Ook Gonzalo Montiel, Ola Aina, Serge Aurier en Richie Laryea kunnen op rechtsback uit de voeten.

Feyenoord ziet zijn kans schoon, al nemen Aina en Aurier momenteel met Ivoorkust aan de Afrika Cup deel. De Rotterdammers zetten in op een huurdeal, met een optie tot koop. 'De naam van Williams is bij Feyenoord ter beoordeling gelegd door het scoutingsdepartment, waarna er op technisch én bestuurlijk vlak knopen doorgehakt zijn: de rechtsback is relatief haalbaar en lijkt optimaal binnen de spelprincipes van de Rotterdammers te passen', schrijft 1908.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!