NEC komt mede door wereldgoal langs Go Ahead en haalt kwartfinale KNVB beker

17 januari - 20:37
15

NEC staat in de kwartfinale van de KNVB beker. Nadat vorig weekend Feyenoord al op een gelijkspel werd gehouden, waren de Nijmegenaren nu te sterk voor Go Ahead Eagles. Met een 2-0 zege stuurt de ploeg van Rogier Meijer het team van René Hake met een teleurstelling terug naar Deventer.

Beide ploegen begonnen wat gewijzigd aan de aftrap. Zo speelden bij Go Ahead Gerrit Nauber in de defensie en Jakob Breum in de aanvalslinie. Meijer koos bij NEC zelfs voor Robin Roefs als doelman in plaats van Jasper Cillessen. Ook Kodai Sano mocht het vanaf de aftrap proberen, net als de in topvorm verkerende Magnus Mattsson. De laatste nieuweling in de basis was Sai van Wermeskerken.

De beginfase tussen NEC en Go Ahead was vrij matig te noemen. Aan allebei de kanten gebeurde er maar vrij weinig en leek het een middelmatig duel te worden. Tot NEC een bal op de paal kreeg. Daarna leken de Nijmegenaren los en kwamen ze regelmatig voor het doel van Go Ahead. Dat resulteerde al snel in de 1-0 van de Japanse spits Koki Ogawa. De thuisploeg ging daardoor ook met een voorsprong de rust in.

Na rust bleef het lange tijd spannend. Niet omdat Go Ahead de bovenliggende ploeg werd, maar NEC maakte de kansen niet af. Onder andere Mattsson liet zien dat hij ook nog kan missen. Hij faalde oog in oog met Jeffrey de Lange. Uiteindelijk werd het toch nog 2-0 op een werkelijk prachtige wijze. Vleugelverdediger Van Wermeskerken nam de rebound van een vrije trap vol op zijn volley en roste van een meter of dertig de 2-0 in de haak.

De wereldgoal van Van Wermeskerken betekende niet het einde van de strijdlust van Go Ahead. Go Ahead kopte via Nauber nog de 2-1 binnen, maar het was niet genoeg voor een spectaculaire comeback. NEC haalt weer een resultaat en wint nu van de bezoekers uit Deventer. De ploeg van Meijer staat daarmee ook in de kwartfinale van de KNVB beker.