'Feyenoord en Bundesliga-clubs volgen Hendriks met speciale aandacht'

'Feyenoord en Bundesliga-clubs volgen Hendriks met speciale aandacht'

21 januari - 09:34
23

Ramon Hendriks treedt zondag met Vitesse tegen broodheer Feyenoord aan. De Gelderlander weet dat de Rotterdammers de ontwikkeling van de 22-jarige verdediger met speciale aandacht volgen, maar dat geldt inmiddels ook voor clubs uit de Bundesliga.

Na een moeizaam begin vindt Hendriks steeds beter zijn draai. Dat lijkt ook Feyenoord en Duitse clubs op te vallen. Tegelijkertijd beschikt Vitesse over een optie tot koop. De linksbenige mandekker weet nog niet hoe zijn toekomst eruitziet. "Ik ben helemaal niet met de zomer bezig", zegt hij tegen de regionale krant. "Alles gaat om Vitesse. We horen niet op de zeventiende plek in de Eredivisie thuis."

"Ik merk wel dat ik dit seizoen fitter en beter ben geworden. Door een kruisbandblessure lag ik er een jaar uit. Bij Vitesse ben ik weer terug. Ik speel alles, voel me goed en heb ritme. Ik had alleen gehoopt dat het sportief beter zou gaan. Dat we hoger zouden staan. Dat is nu dus voor de tweede seizoenshelft", vervolgt Hendriks, die er zondag alles aan zal doen om 'zijn' Feyenoord punten af te snoepen. "Wij moeten vol de duels aangaan. We moeten er een vechtwedstrijd van maken. Ik pomp me er wel voor op, hoor. Ik speel in geel-zwart. Voor Vitesse."

Het is wel een bijzondere wedstrijd voor hem, erkent Hendriks. "Feyenoord zit natuurlijk in mijn hart. Ik leef met de club mee. Ik kijk de wedstrijden. Ik heb in de jeugd nog samen gespeeld met Hartman en Lutsharel Geertruida. Ik heb in de zomer de voorbereiding bij Feyenoord meegedraaid. Maar ik ben een prof. Ik geef alles voor Vitesse."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!