Veldwijk verkast mogelijk naar bekend terrein: verregaande interesse voor spits

Veldwijk verkast mogelijk naar bekend terrein: verregaande interesse voor spits

21 januari - 12:50 Laatste update: 12:58
12

Lars Veldwijk geniet verregaande belangstelling van het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns. Dat meldde de 32-jarige spits al bij ESPN, en bronnen melden nu aan VoetbalPrimeur dat de deal in de lijn der verwachting ligt. 

Veldwijk is sinds eind september vorig jaar clubloos, nadat het Zuid-Koreaanse Suwon City hem van de hand deed vanwege het rijden onder invloed. Het kriebelt weer bij de voormalig aanvaller van PEC Zwolle en FC Groningen, die nu dus aan de vooravond staat van een stap naar het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns. Er is overigens niet alleen interesse vanuit Zuid-Afrika voor Veldwijk. Ook in Azië wordt hij voorzichtig in de gaten gehouden. 

Mocht Veldwijk daadwerkelijk de overstap maken naar Zuid-Afrika, dan bevindt hij zich daar allerminst op onbekend terrein. De rechtspoot, wiens vader daar geboren werd, speelde tussen 2016 en 2019 in totaal zeven interlands voor Bafana Bafana. Trefzeker was hij daarin niet. 

Bij ESPN liet Veldwijk zich kort uit over de mogelijke stap. Onderhandelingen worden gevoerd, maar helemaal rond is het nog niet. "Was het maar al zo. Er is interesse, ik heb wat aanbiedingen ontvangen. Ook uit andere landen van andere teams, hopelijk is er binnenkort duidelijkheid", blikte hij alvast vooruit.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!