VP's Elftal van de Week: voor het eerst géén PSV, wel Feyenoord en Ajax

VP's Elftal van de Week: voor het eerst géén PSV, wel Feyenoord en Ajax

22 januari - 10:00
49

Voor het eerst dit seizoen ontbreekt PSV in VP's Elftal van de Week. Daarom is het de beurt aan acht verschillende clubs: Feyenoord, Ajax, Go Ahead Eagles, NEC, Excelsior, FC Utrecht, Heracles Almelo en FC Volendam zijn van de partij.

Jeffrey de Lange (Go Ahead Eagles)
Wat waardering met een voetballer kan doen, bewijst De Lange week in week uit. De voormalige keeper van Ajax en FC Twente hield zijn doel weer schoon tegen Sparta en blijft imponeren.

Calvin Verdonk (NEC)
Het was de week van de wereldgoals bij NEC: na Sai van Wermeskerken in de KNVB Beker, was het zaterdagavond de beurt aan Verdonk. De verdediger deed daarmee FC Twente de das om en gaf andermaal zijn visitekaartje af.

Dávid Hancko (Feyenoord)
In een chaotische wedstrijd die maar liefst 147 minuten duurde, kwam Feyenoord bovendrijven als winnaar. Hancko was de belichaming van de Rotterdamse onverstoorbaarheid in Arnhem.

Redouan El Yaakoubi (Excelsior)
Excelsior was vrijdagavond veel en veel te sterk voor Heerenveen, dat dramatisch verdedigde. Neem een voorbeeld aan El Yaakoubi, die zijn zaakjes achterin wél vaak op orde had.

Ruben Roosken (Heracles Almelo)
Met een scherpe voorzet op Jizz Hornkamp was Roosken goud waard voor Heracles. De 23-jarige linksback uit Klazienaveen houdt niet voor niets Jetro Willems op de bank in Almelo.

Dirk Proper (NEC)
Jarenlang gold hij als een grote belofte, maar Proper laat het nu ook zien in de Eredivisie. De middenvelder van NEC, tevens psychologiestudent, zat tegen FC Twente overal tussen en maakte aan de bal heel veel goede keuzes.

Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)
Als Willumsson scoort, wint Go Ahead. Dat bleek op bezoek bij Sparta voor de vijfde keer dit seizoen de waarheid. De Deventer club boekte een knappe zege op Het Kasteel, mede dankzij de IJslandse smaakmaker.

Othman Boussaid (FC Utrecht)
Aan het begin van de week schoof hij aan bij VP's Afrika Cup-podcast Atlas Leeuwen, zondag was hij de grote man tegen PSV. Boussaid liep een halve marathon en werd beloond met een punt voor Utrecht.

Couhaib Driouech (Excelsior)
Weer haalde sc Heerenveen - zijn oude club - het beste in Driouech naar boven. De aanvaller was een ware plaag voor de Friezen, die hem in 2021 'veel te snel hebben laten gaan', zo zei hij zelf.

Brian Brobbey (Ajax)
Het was weer aan Brobbey te danken dat het kwetsbare Ajax schadevrij bleef in de Eredivisie. De spits, die een penalty miste tegen RKC, was in zijn laatste negen competitieduels goed voor acht goals en vier assists.

Lequincio Zeefuik (FC Volendam)
Zeefuik is de ruwe diamant van Volendam. De negentienjarige aanvaller knikte al vroeg in de uitwedstrijd tegen Heracles raak en blééf daarna uitstekend spelen, inclusief een bijna-assist.