Kraay lyrisch: Als ik Feyenoord was had ik hem er nu graag bij gehad

Kraay lyrisch: "Als ik Feyenoord was had ik hem er nu graag bij gehad"

22 januari - 14:14
49

Hans Kraay jr. adviseert Feyenoord in de zoektocht naar aanvallende versterking eens een kijkje te nemen bij FC Volendam. Lequincio Zeefuik heeft het hart van de ESPN-analist en -verslaggever afgelopen weekend veroverd.

Zeefuik brak de ban namens Volendam tegen Heracles Almelo en bleef daarna - als eenzame spits - een plaag voor de verdedigers. "We kennen het verhaal van 'Alleen op de wereld', maar voor hem geldt 'Alleen op de helft van de tegenpartij'", begint Kraay bij ESPN.

Wedden

Meer odds

"Het is zo knap wat hij doet in het 5-3-1-1 systeem van FC Volendam. Hij staat 85 minuten in zijn eentje op de helft van Heracles. En hij maakt het in zijn eentje gewoon die vier verdedigers lastig. Hij heeft een uitstekende techniek en is behoorlijk snel", vervolgt Kraay, die vol lof is. "Ik kan me niet voorstellen dat hij deze zomer niet naar een grotere club gaat. Als ik Feyenoord was had ik hem er nu graag bij gehad."

Zeefuik was dit seizoen al trefzeker in De Kuip. Zaterdagavond maakte hij tegen Heracles zijn derde goal van het seizoen. "Deze kopbal tegen Heracles was echt een granaatinslag. Het was een kopbal waar Luuk de Jong en Cristiano Ronaldo voor zouden applaudisseren. En dat voor een jongetje van 19 dat een paar jaar geleden nog bij FC Buiksloot speelde."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!