Henderson maakte indruk op PL-routiniers: 'Zelfs Salah vroeg hem om hulp'

Henderson maakte indruk op PL-routiniers: 'Zelfs Salah vroeg hem om hulp'

22 januari - 17:15 Laatste update: 19:03
97

Ben Foster en Tom Cleverley zien in Ajax-aanwinst Jordan Henderson een onbetwiste communicator en leidsman. Een vergeten kunst die, volgens Foster en Cleverley, dreigt te vervagen in het moderne voetbal.

"Ik denk niet dat mensen tegenwoordig nog doorhebben hoe belangrijk communicatie is op het veld", zegt Foster in zijn eigen podcast genaamd Fozcast. "Ze zien en horen het niet, dus besteden ze er geen aandacht aan." De oud doelman van onder andere Watford bespreekt met zijn voormalig teamgenoot Tom Cleverly een wedstrijd waarin ze tegen Henderson speelden. "Weet je nog toen we tegen Liverpool speelde op Vicarage Road? Ze versloegen ons met 5-0. En Jordan Henderson was ongelofelijk belangrijk op het middenveld."
 
Cleverley beaamt de woorden van Foster. "Hij was een manager op het veld. Die ook nog eens geweldige voetbalkwaliteiten had. Zelfs spelers als Mané en Salah keken hem aan en vroegen om informatie en hulp. Het was bijzonder om dit van zo dichtbij mee te maken."

Volgens de twee was de volledige Watford-ploeg verbaasd over de rol van Henderson. "Het ging er alleen maar over in de kleedkamer. De Liverpool-spelers zouden Henderson overal naartoe volgen. Als ze allemaal op een berg stonden en hij zou zeggen dat ze moesten springen, dan zouden ze het gedaan hebben ook."
 
Cleverley ziet dat communicatie op het veld steeds minder wordt. "Mensen denken dat het een gegeven is dat er op het hoogste niveau goed gecommuniceerd wordt. Maar het is momenteel aan het uitsterven. Iedereen bij Liverpool respecteerde en luisterde naar Henderson. Ze wisten dat hij de leider was."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over Marokko, Hakim Ziyech en Ismael Saibari: