Chelsea biedt steun aan bezorgde Caicedo: 'Club betaalt beveiliging voor familie'

Chelsea biedt steun aan bezorgde Caicedo: 'Club betaalt beveiliging voor familie'

23 januari - 10:30 Laatste update: 10:51
12

Moises Caicedo maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van zijn familie in het door onrust geteisterde Ecuador. Chelsea heeft naar verluidt stappen ondernomen om beveiliging te bieden aan de familieleden van hun recordaankoop, wat de middenvelder hopelijk zal ontlasten.

Volgens manager Mauricio Pochettino is Caicedo "erg bezorgd" geweest over de veiligheid van zijn familie in Ecuador. The Telegraph meldt dat Chelsea ondersteuning biedt. Naar verluidt gaat dit ook om het betalen voor beveiliging van de familie. Volgens het Britse medium betaalt de Londense club dit ook voor de zestienjarige voetballer Kendry Paez en zijn familie, die in Ecuador wonen. Het talent maakt volgend jaar, wanneer hij achttien wordt, de overstap van Independiente del Valle naar Chelsea.

Het is de afgelopen weken erg onrustig in Ecuador door een golf van aanvallen van criminele organisaties. Afgelopen oktober werd de vader van Liverpool-aanvaller Luis Diaz ontvoerd in Colombia en na twee weken pas vrijgelaten. Dit zorgt nu ook voor angst bij de bekende voetballers uit Ecuador.

Chelsea heeft niet gereageerd op de aard van hun ondersteuning. Pochettino bevestigde dat hij de problemen met Caicedo heeft besproken en dat de middenvelder in staat is om te spelen in de return van de Carabao Cup halve finale tegen Middlesbrough op dinsdagavond.

"Het is waar dat hij zich enkele weken geleden echt zorgen maakte en nu is hij wat meer ontspannen", zegt Pochettino. "Toen al deze dingen gebeurden, spraken we met hem en natuurlijk hebben we er alles aan gedaan om hem te proberen te helpen. Hij is nu in orde en voelt zich beter", aldus de manager van Chelsea.