'Ajax heeft speciaal plekje in m'n hart, zou mooi zijn om daar ooit nog te spelen'

'Ajax heeft speciaal plekje in m'n hart, zou mooi zijn om daar ooit nog te spelen'

23 januari - 13:17 Laatste update: 20:37
73

Timothy Fosu-Mensah hoopt nog een keer voor Ajax uit te komen in zijn carrière. De geboren Amsterdammer speelde tot zijn zestiende in de jeugdopleiding van de club, die nog altijd een speciaal plekje in zijn hart heeft.

In Fresia & Milan parkeren de bus wordt Fosu-Mensah, nu speler van Bayer Leverkusen, gevraagd naar Ajax. "Ajax heeft sowieso altijd een speciaal plekje in mijn hart", begint hij. "Ik was acht toen ik daar kwam, ben ballenjongen geweest: dat heb ik allemaal al meegemaakt. Ik heb de Arena al van zo dichtbij gezien."

Fosu-Mensah droomt ervan om ooit nog voor de Amsterdamse club te spelen. "Ik denk dat het iets moois zou zijn om ooit in de Arena te spelen, als speler van Ajax. Dat was vroeger mijn droom. Als je bij mij thuis komt in Nederland, zie je ook foto's van vroeger, met Suárez en Emanuelson. Dat zijn dingen die niet echt uit te leggen zijn."

Als tiener verliet Fosu-Mensah de jeugd van Ajax voor Manchester United. De rechtsback speelde in totaal dertig wedstrijden in de hoofdmacht van The Red Devils, die hem ook verhuurden aan Crystal Palace en Fulham. Nu is de drievoudig international van Oranje dus speler van Leverkusen. Dit seizoen kwam Fosu-Mensah echter nog geen enkele wedstrijd in actie voor de Bundesliga-koploper.