'Memphis nam me meteen onder zijn hoede en stuurde berichtje: je hebt gevlamd'

'Memphis nam me meteen onder zijn hoede en stuurde berichtje: je hebt gevlamd'

24 januari - 12:48 Laatste update: 13:04
21

Timothy Fosu-Mensah had bij Manchester United veel steun aan ploeggenoot Memphis Depay. De inmiddels 26-jarige verdediger van Bayer Leverkusen herinnert hoe Memphis hem bij de hand nam.

Fosu-Mensah doorliep een deel van de jeugdopleiding van United en kwam uiteindelijk tot dertig wedstrijden in de hoofdmacht. Toen Memphis de overstap maakte van PSV, ontfermde hij zich direct over zijn landgenoot. "We hadden heel veel contact. Hij pushte me op een positieve manier", stelt Fosu-Mensah in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN.

"Of dat door onze Ghanese roots komt? Zeker weten", lacht Fosu-Mensah, die op het punt van doorbreken stond toen Memphis arriveerde. "Bij mijn debuut viel ik in als linksback, hij was linksbuiten. Onze band was heel goed", vertelt hij. "Op de eerste training nam hij me onder zijn hoede. Hij was meteen heel open. Ik was zestien of zeventien, dus ik was nerveus."

Fosu-Mensah stelt dat hij van zichzelf heel zelfkritisch is. "Ik vond dat ik die training niet goed had getraind. Maar Memphis stuurde me een berichtje: je hebt echt gevlamd. Dat gaf me een goed gevoel."