Fortuna handelt snel na Noslin-vertrek: oud-speler Groningen komt

Fortuna handelt snel na Noslin-vertrek: oud-speler Groningen komt

24 januari - 18:22 Laatste update: 19:33
14

Fortuna Sittard gaat zich versterken met Alessio Da Cruz. De Limburgers lijven de 27-jarige aanvaller transfervrij in, weet VoetbalPrimeur. Da Cruz zal spoedig zijn handtekening zetten.

Da Cruz liet vorige week zijn contract ontbinden bij Feralpisalò, een laagvlieger in de Serie B. De Italianen namen hem afgelopen zomer nog over van KV Mechelen, maar het avontuur pakte niet uit zoals gehoopt. Da Cruz speelde door blessureleed slechts één competitieduel. Beide partijen besloten daarom de samenwerking te beëindigen.

De eenmalig international van Kaapverdië zit niet lang thuis, want Fortuna Sittard gaat razendsnel met hem aan de haal. Hij tekent vermoedelijk een contract voor anderhalf jaar, met de optie om langer met elkaar door te gaan. In Limburg moet hij het gemis opvangen van Tijjani Noslin, die voor enkele miljoenen de overstap maakte naar Hellas Verona. Fortuna had Da Cruz in 2022 al eens op de korrel, maar toen verkoos hij een verhuur aan Vicenza.

Da Cruz speelde in de jeugd van Ajax, Almere City FC en FC Twente. Voor de Tukkers kwam hij niet verder dan een handvol optredens, waarna hij op huurbasis bij FC Dordrecht doorbrak in het betaald voetbal. Vervolgens begon Da Cruz aan een voetbalreis. Hij speelde voor Novara en Parma, dat hem onder meer verhuurde aan Sheffield Wednesday, FC Groningen en zelfs het Mexicaanse Santos Laguna.

Da Cruz werd in 2022 opgepikt door Mechelen, dat hem een jaar later dus alweer kwijtraakte aan Feralpisalò. Bij die laatste club, die strijdt tegen degradatie uit de Serie B, kwam hij niet in het stuk voor. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!