Oosting ziek van Ugalde-vertrek, 'Twente concurreert met AZ om Zeefuik'

Oosting ziek van Ugalde-vertrek, 'Twente concurreert met AZ om Zeefuik'

25 januari - 20:28
52

FC Twente-trainer Joseph Oosting zegt er ziek van te zijn dat Manfred Ugalde naar Spartak Moskou vertrekt, meldt TC Tubantia. Of de Tukkers erin slagen om Lequincio Zeefuik aan te trekken als vervanger, is bovendien de vraag. Er is serieuze concurrentie van AZ.

De transfer van Ugalde komt hard aan, hoewel er inclusief bonussen vijftien miljoen euro mee gemoeid is. De selectie van FC Twente is namelijk volop in de race voor de derde plaats in de Eredivisie. Die plek levert een ticket voor de voorrondes van de Champions League op. "Als staf probeer je onrust altijd weg te houden bij de groep en zo snel mogelijk over te gaan tot de orde van de dag, maar die onrust is er nu wel", zegt Oosting tegen TC Tubantia.

Wedden

Meer odds

Volgens de coach is er lang gediscussieerd binnen Twente. "Ik ben hier natuurlijk niet blij mee. Ik heb het al vaker gezegd: je begint met elkaar ergens aan en je wilt dat traject met elkaar eindigen. (...) Wat gaat dit doen met je groep? Ik vind dat de ambities en de doelstellingen blijven staan. Maar met Manfred verliezen we wel een enorm goede spits, die ook heel belangrijk is in de manier van spelen."

Oosting snapt dat de club het bod niet kon weigeren, al probeerde hij Ugalde nog wel op andere gedachten te brengen. "Ik weet waar hij vandaan komt, en snap dat het dan anders is. Geld is voor hem een drijfveer. Dat is het voor mij als persoon niet." 

Met Ricky van Wolfswinkel houdt Twente nog maar één spits over. "Wij geloven absoluut in Ricky. Alleen moet er wel een spits bij. Arnold (Bruggink, red.) Jan (Streuer, red.) en ik hebben een lijstje gemaakt, en daar zijn we mee aan de slag." Volgens De Telegraaf prijken er vier namen op het kandidatenlijstje, onder wie Myron Boadu en Zeefuik.

Of de spits van Volendam komt, is volgens TC Tubantia echter hoogst onzeker. AZ mengt zich in de strijd en bovendien zijn de Volendammers, die in een degradatiestrijd zijn verwikkeld, niet happig op een vertrek. Zeefuik heeft een contract tot het einde van het seizoen.