Trots én pijn bij Hercules: 'Een begrafenisstemming, jongens verdienen feestje'

Trots én pijn bij Hercules: 'Een begrafenisstemming, jongens verdienen feestje'

26 januari - 07:25
11

USV Hercules-trainer René van der Kooij kan alleen maar trots zijn op zijn ploeg. De derdedivisionist werd donderdagavond in de achtste finales van de KNVB Beker in extremis uitgeschakeld door SC Cambuur (3-4).

"Trots", antwoordt Van der Kooij in gesprek met de NOS als hem gevraagd wordt welk gevoel overheerst. "Maar het is wel zuur. Als je de kansen kijkt, had het ook 8-8 kunnen worden. Maar ik ben trots dat wij dit als amateurs kunnen brengen. We zaten er fantastisch in. Het doet pijn moet ik zeggen." Van der Kooij zag dat Hercules voetballend niet onderdeed voor Cambuur. "Die gasten kunnen zó goed voetballen."

Wedden

Meer odds

"Als wij mogen voetballen, dan kunnen we zo vreselijk goed voetballen", gaat de trainer verder. "Een aantal jongens kan met de camera's en het publiek nog een paar procent meer geven. Ajax was goed, dit was ook goed." Na wedstrijden tegen ACV (1-5), Scheveningen (0-0, winst na strafschoppen) en Ajax (3-2) stopt het bekersprookje van Hercules tegen Cambuur.

Er heerst na afloop een verslagen stemming in de kleedkamer van Hercules. "Het was echt helemaal stil", aldus Van der Kooij. "Zelfs ik kon niet goed praten, merkte ik. Het was een achtbaan na Ajax. Er was een begrafenisstemming. Maar ik heb geprobeerd die gasten hun hoofd omhoog te laten halen. De jongens verdienen nog een feestje."