'AZ heeft beet en troeft FC Twente af: Zeefuik eerste zomeraanwinst'

'AZ heeft beet en troeft FC Twente af: Zeefuik eerste zomeraanwinst'

26 januari - 13:11
133

Lequincio Zeefuik heeft de knoop doorgehakt en verkiest AZ definitief boven FC Twente, meldt De Telegraaf. De negentienjarige aanvaller van FC Volendam is de eerste zomerversterking voor de Alkmaarders.

Twente had Zeefuik op het oog als opvolger van Manfred Ugalde, die op korte termijn wordt gepresenteerd bij Spartak Moskou. AZ troeft de Tukkers echter af. De spits loopt aan het eind van het seizoen uit zijn contract bij Volendam, waardoor hij een koopje is voor AZ. De Alkmaarse club sorteert met de komst van Zeefuik voor op een zomers vertrek van Vangelis Pavlidis, die er goed op staat in het buitenland.

Zeefuik is het jongere broertje van Deyovaisio, Género en Gairvyno Zeefuik. Hij speelt sinds 2017 in de jeugd van Volendam en maakte in april 2021 op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal. Inmiddels staat de teller op 47 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Volendam. Dit seizoen scoorde hij tot dusver drie keer in de Eredivisie.

Volgens de ochtendkrant maakt Zeefuik het seizoen dus nog af bij Volendam. In de voorbereiding op volgend seizoen sluit hij aan bij AZ.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!