Excelsior en FC Utrecht in evenwicht, Jans breidt ongeslagen reeks uit

27 januari - 22:48
20

Excelsior en FC Utrecht delen de punten na een spectaculaire tweede helft (1-1). De eerste 45 minuten waren om snel te vergeten, maar na rust leefden de twee ploegen helemaal op en werd het toch nog een vermakelijke wedstrijd. Utrecht blijft dankzij dit gelijkspel voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen in de Eredivisie

Excelsior en FC Utrecht hadden lang nodig om op gang te komen. Pas na een half uur spelen was het Oscar Fraulo die de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg, maar hij vond Excelsior-doelman Stijn van Gassel op zijn weg. De bezoekers waren gevaarlijker in de eerste helft, maar op de kans van Fraulo na, werd er niet veel gecreëerd. De ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 stand op het scorebord.

Na rust begon het spektakel dan toch in Rotterdam. In minuut 51 raakte het schot van Couhaib Driouech de paal. Enkele minuten later was Excelsior weer dichtbij een voorsprong, nu was het de Ierse spits Troy Parrott die het aluminium raakte. Één minuut later was Parrott weer dichtbij een doelpunt, hij kon de voorzet van Driouech net niet binnen tikken.

Waar de thuisploeg de kansen op 1-0 liet liggen, schoot Jens Toornstra Utrecht op 0-1 na ruim een uur spelen. Lang konden de bezoekers daar niet van genieten. Welgeteld één minuut later was het rechtsback Siebe Horemans die de 1-1 achter Utrecht-doelman Vasilios Barkas knalde. Het was het 32ste doelpunt voor Excelsior dit seizoen, dat zijn er al net zoveel als het gehele afgelopen seizoen.

Zo was het spelbeeld in de tweede helft totaal niet te vergelijken met die van het eerste bedrijf. Beide ploegen hebben in de tweede helft goede mogelijkheden gekregen op meer dan één doelpunt. Tegen het eind van de wedstrijd waren Excelsior en Utrecht er vooral op geconcentreerd om niet te verliezen. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-1.