Bayern tikt ruim 30 miljoen euro af en presenteert concurrent van Mazraoui

Bayern tikt ruim 30 miljoen euro af en presenteert concurrent van Mazraoui

28 januari - 09:34 Laatste update: 11:24
32

Bayern München heeft de komst van Sacha Boey bekendgemaakt. De Duitse topclub betaalt inclusief bonussen ruim dertig miljoen euro voor de rechtsback, die de strijd aan zal gaan met Noussair Mazraoui. 

De afgelopen dagen werd er flink getouwtrekt tussen Bayern en Galatasaray, waar de speler zich in 2021 meldde. Boey tekent een contract tot 2028 bij Der Rekordmeister en moet de verdedigende problemen van trainer Thomas Tuchel oplossen. Joshua Kimmich, Dayot Upamecano en Konrad Laimer kampen met blessures en zijn niet inzetbaar. Bovendien is Noussair Mazraoui nog altijd actief op de Afrika Cup.

Bayern zag eerst Nordi Mukiele als topkandidaat voor de rechtsbackpositie en schakelde daarna door naar Kieran Trippier, maar de Duitse club wist geen akkoord te bereiken met Paris Saint-Germain en Newcastle United. Galatasaray stelde zelfs nog voor om Mazraoui te betrekken in een ruildeal, maar daar ging Bayern niet in mee. Boey begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Rennes en werd in 2020 een seizoen verhuurd aan Dijon. Galatasaray raakte onder de indruk en betaalde een jaar later ruim één miljoen euro voor de back.

De constructie van Boey is een interessante: Bayern betaalt 30 miljoen euro met vijf miljoen euro aan bonussen en organiseert bovendien twee oefenwedstrijden tegen Galatasaray. De helft van de opbrengst van die oefenwedstrijden zal tevens naar de Turkse topclub gaan. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!