Heerenveen is buitenlandse clubs te slim af en presenteert talentvolle aanvaller

Heerenveen is buitenlandse clubs te slim af en presenteert talentvolle aanvaller

30 januari - 16:31 Laatste update: 16:46
95

SC Heerenveen heeft zich versterkt met een Cypriotische aanvaller, zo melden de Friezen via de eigen kanalen. De twintigjarige Loizos Loizou wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Omonia Nicosia.

Loizou kon rekenen op concrete interesse van meerdere clubs uit België en Italië, maar Heerenveen gaat met hem aan de haal. Bij Omonia Nicosia maakte hij de laatste jaren naam als creatieve vleugelaanvaller, die zowel aan de linker- als rechterkant uit de voeten kan.

Wedden

Meer odds

Ferry de Haan, de algemeen directeur van Heerenveen, is in zijn nopjes met de komst van Loizou. "Loizos is een echte dribbelaar die vanuit het niets, iets kan creëren. Zeker in wedstrijden waarbij je in de eindfase creatiever moet zijn, kunnen we hem goed gebruiken. Met hem krijgen we voorin meer mogelijkheden."

Heerenveen huurt Loizou zonder koopoptie. Zijn komst staat los van een eventueel vertrek van Osame Sahraoui. Dit seizoen was Loizou in zeventien competitiewedstrijden op Cyprus goed voor zes doelpunten en drie assists. Hij is 27-voudig international voor zijn land. De aanvaller gaat spelen met nummer 10.