'Spelers in tranen uitgebarsten na aankondiging Xavi: persoonlijke mislukking'

'Spelers in tranen uitgebarsten na aankondiging Xavi: persoonlijke mislukking'

30 januari - 11:37 Laatste update: 11:43
43

Robert Lewandowski is enorm aangedaan vanwege het besluit van FC Barcelona-trainer Xavi. De Spaanse manager vertelde na afloop van de wedstrijd tegen Villarreal (3-5) dat hij na dit seizoen vertrekt bij Barça. De Poolse spits zou in tranen zijn geweest nadat hij het nieuws tot zich kreeg. Dat meldt het Catalaanse radiostation RAC1.

Zondagochtend heeft Xavi zich verontschuldigd aan zijn spelers, omdat hij zijn vertrek publiekelijk had aangekondigd zonder dat de spelers er iets van wisten. Sommigen zijn in tranen uitgebarsten, zoals Lewandowski en ook João Cancelo. Zij arriveerden beiden bij de club in het Xavi-tijdperk. Lewandowski zou het vertrek van Xavi als 'persoonlijke mislukking' hebben opgevat. Hij heeft de Spaanse manager gevraagd om zijn keuze te heroverwegen. Xavi zou dankbaar zijn voor de poging van zijn spits, maar heeft het tegelijkertijd afgewezen, omdat zijn keuze vaststaat.

Lewandowski gaf niet op en is daarna een-op-een in gesprek gegaan met Xavi. Tijdens deze ontmoeting sprak de 145-voudig international nogmaals zijn verdriet uit over de beslissing. Hij zou gezegd hebben dat het de schuld van de spelers is dat Barcelona in zwaar weer verkeert. Volgens Lewandowski zouden de spelers vanwege hun individuele kwaliteit niet op het gewenste niveau hebben gepresteerd. Bovendien zijn de spelers er niet in geslaagd om de goede vorm van vorig seizoen vast te houden.

Maandag kwam ESPN met het nieuws dat de spelers van Barcelona een 'teamlunch' hebben gehad bij Lewandowksi thuis. Daarbij waren enkel de spelers aanwezig. Op deze manier hoopten ze de teamgeest op te kunnen krikken na de aankondiging van Xavi. Woensdag staat de volgende wedstrijd voor Barça in de Primera División alweer op het programma. In het Olympisch stadion is om 19.00 uur Osasuna de tegenstander.