Van Veen na halfjaar mogelijk weg bij Groningen: 'Willen meedenken over oplossing'

Van Veen na halfjaar mogelijk weg bij Groningen: 'Willen meedenken over oplossing'

30 januari - 18:38 Laatste update: 19:34
54

FC Groningen is bereid om te luisteren bij eventuele interesse voor Kevin van Veen, maar kort voor de transferdeadline speelt er nog niets concreets. Dat geeft trainer Dick Lukkien aan voor de camera van ESPN. 

De 32-jarige Van Veen werd afgelopen zomer met veel verwachtingen naar Groningen gehaald, nadat hij vorig seizoen liefst 29 keer trefzeker was voor het Schotse Motherwell. In de Euroborg wilde het maar niet vlotten. Van Veen scoorde pas vijf keer, raakte zijn basisplaats kwijt en speelde zijn laatste duel voor de club in november. Kort daarna keerde hij terug naar Schotland om zijn zwangere vriendin bij te staan. 

Wedden

Meer odds

Vanuit Schotland zou er wel wat interesse zijn. Groningen staat ervoor open om te luisteren naar een eventuele geïnteresseerde partij. "We hebben als club uitgesproken dat we best mee willen denken over een oplossing, maar er speelt nu nog niks", aldus Lukkien voor de camera van ESPN. "Dan gaan we gewoon proberen om hem fysiek op orde te krijgen."

De spits is sinds de winterstop weer terug bij Groningen, waar hij kampt met een fysieke achterstand. "Kevin heeft een tijd niet in groepsverband kunnen trainen. Hij is nu bezig om weer fit te worden en dat gaat aardig goed." Van Veen heeft bij Groningen nog een contract tot medio 2026.