Koploper Liverpool laat weinig heel van kansloos Chelsea: hoofdrol voor Bradley

31 januari - 23:14
20

Liverpool heeft woensdagavond, vijf dagen nadat Jürgen Klopp aankondigde na dit seizoen te vertrekken, overtuigend van Chelsea gewonnen. Het werd 4-1 voor The Reds, die door de overwinning in ieder geval tijdelijk vijf punten meer hebben dan naaste achtervolger Manchester City.

De aankondiging van Klopp maakte veel los bij Liverpool, waar vervolgens ook veel aandacht uitging naar Virgil van Dijk. De Nederland zaaide wat twijfel over zijn toekomst op Anfield, maar stond tegen Chelsea gewoon in de basis. Al na 23 minuten spelen was het raak voor de thuisploeg, die weinig te duchten hadden van The Blues. Diogo Jota scoorde.

De voorsprong werd nog voor rust verdubbeld door de talentvolle rechtsback Conor Bradley. Hij stoomde op, en liet Chelsea-doelman Djordje Petrovic vervolgens kansloos met een droge schuiver. De 2-0 voorsprong bij rust was meer dan terecht voor Klopp en co. Het had voor het rustsignaal overigens al 3-0 kunnen staan, maar Darwin Núñez miste een strafschop.

In het tweede bedrijf voltrok zich hetzelfde spelbeeld. In de 65e minuut werd het 3-0. Dominik Szoboszlai kopte binnen na een ragfijne voorzet van uitblinker en nu al publiekslieveling Bradley.

De bezoekers uit Londen deden via Christopher Nkunku nog wel wat terug, maar konden niet voorkomen dat Luis Díaz de laatste tik uitdeelde: 4-1. Door de zege van Liverpool, waar Cody Gakpo en Ryan Gravenberch op de bank zaten, bedraagt het gat met City nu vijf punten. The Citizens wonnen eerder op de avond met 3-1 van Burnley, maar hebben nog wel één wedstrijd minder gespeeld.