VI: NEC en Roda naderen akkoord, KKD-parel mag seizoen afmaken in Limburg

VI: NEC en Roda naderen akkoord, KKD-parel mag seizoen afmaken in Limburg

1 februari - 13:34 Laatste update: 13:36
42

NEC gaat definitief aan de haal met Sami Ouaissa, die overkomt van Roda JC. De Nijmegenaren laten de aanvaller het seizoen wel afmaken in Limburg, waar hij met Roda strijd om promotie naar de Eredivisie. Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag. 

Het is momenteel nog niet duidelijk of NEC Ouissa gaat verhuren, of dat het hem pas komende zomer overneemt van Roda. Het negentienjarige talent is dit seizoen een belangrijke schakel in de ploeg van trainer Bas Sibum, die Keuken Kampioen Divisie-koploper Willem ll in de nek hijgt. Roda wilde Ouissa aanvankelijk niet laten gaan, maar gaat nu toch akkoord. 

Roda profiteert niet alleen van de vaste transfersom, maar heeft ook een doorverkooppercentage bedongen bij een eventuele toekomste transfer uit Nijmegen. De boodschap van NEC dat Ouissa het seizoen af mag maken in Kerkrade, hielp de clubleiding van Roda over de streep. Een directe vervanger halen op Deadline Day zou immers ook een hele lastige klus worden.

Ouissa had bij Roda nog een contract tot medio 2025. Dit seizoen was hij in 22 officiële duels goed voor vier doelpunten en vijf assists. In het bekerduel met NEC, van november vorig jaar, scoorde Ouissa twee keer (5-3 nederlaag).

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!