'Ajax trekt stekker uit deal met Nottingham Forest: Akpom blijft in Amsterdam'

'Ajax trekt stekker uit deal met Nottingham Forest: Akpom blijft in Amsterdam'

1 februari - 22:15 Laatste update: 22:33
82

De Telegraaf weet het zeker: Chuba Akpom maakt het seizoen af bij Ajax. In de sloturen van de transferwindow werd de Engelsman meerdere malen gelinkt aan een overstap naar Nottingham Forest. De Engelse club kwam ook met een ultiem bod, maar de Amsterdammers geven geen groen licht voor een transfer.

In de laatste uren van Deadline Day gaf Nottingham Forest ineens vol gas voor Akpom. De Engelsen een voorstel, waarbij de spits werd gehuurd en daarna voor vijftien à zestien miljoen euro de definitieve overstap kon maken. Daar ging Ajax niet mee akkoord en de Amsterdammers kwamen met een tegenbod, waarbij Akpom zeventien miljoen euro moest opleveren plus een verplichte optie tot koop. Vervolgens klapte de deal. Dat meldt naast De Telegraaf ook Fabrizio Romano.

Wedden

Meer odds

Een belangrijke reden voor Ajax om de stekker eruit te trekken was een voorwaarde van Nottingham Forest, aangaande de koopoptie. De Engelse club wilde Akpom alleen overkopen, als ze in de Premier League zouden blijven. Ajax vond dit te riskant, aangezien Nottingham Forest zestiende staat in de Engelse competitie en het risico dat Akpom niet gekocht zou worden te groot was.

Akpom zelf lijkt op dit moment de grootste verliezer van de mislukte deal. De Engelsman had zelf graag de overstap naar de Premier League gemaakt. De supersub is liever niet ook in de tweede seizoenshelft de stand-in van Brian Brobbey. Ajax gaf dus geen groen licht, ook omdat er geen mogelijkheid meer was om een vervanger te halen. Brobbey zou bij een vertrek van Akpom de enige spits zijn in het eerste elftal. Wel werd Julian Rijkhof overgenomen van Borussia Dortmund. Hij gaat in eerste instantie zijn wedstrijden spelen in Jong Ajax.