Roemloze aftocht voor 'spits van dertig doelpunten': 'Ik baal heel erg'

Roemloze aftocht voor 'spits van dertig doelpunten': 'Ik baal heel erg'

2 februari - 14:00
46

Kevin van Veen heeft gereageerd op zijn vertrek bij FC Groningen. De spits gaat op huurbasis spelen voor Klimarnock in Schotland en is blij dat hij dichter bij zijn vrouw en pasgeboren dochter kan zijn. 

Van Veen presenteerde zichzelf afgelopen zomer met veel bombarie bij FC Groningen. 'Dertig doelpunten' zou de spits wel even komen maken in Nederland, het werden er uiteindelijk vijf. "Ik baal er zelf ook heel erg van", vertelt hij tegen RTV Noord. "Ik heb niet voldaan aan de eisen, waardoor ik op de bank ben gekomen. Ik ga hier met een dubbel gevoel weg eigenlijk.'

Wedden

Meer odds

Zijn vertrek betekent dat Van Veen weer dichter bij zijn vrouw en dochter kan zijn, die in Schotland wonen. "Ik heb het mentaal zwaar gehad, ik ben door het stof gegaan om te laten zien hoe graag ik dit wilde. Dat was zwaar, dus heb ik besloten om mijn dochter te gaan zien en al die verre avonturen van me af te slaan." 

Tussen trainer Dick Lukkien en Van Veen is de lucht geklaard. "Onze relatie is gewoon oké. Ik ben soms wat andere dingen gaan doen, daardoor is er wel wat frictie ontstaan, maar we communiceerden altijd met respect naar elkaar." Een dankwoord spreekt Van Veen uit naar de supporters van Groningen. "De massale support die zij je geven, dat doet veel met je. Ik respecteer hoe ze mij hebben behandeld, maar nu is het tijd om mijn dochter te knuffelen, dat is het belangrijkste."