87-voudig Belgisch international kondigt op 36-jarige leeftijd voetbalpensioen aan

87-voudig Belgisch international kondigt op 36-jarige leeftijd voetbalpensioen aan

3 februari - 12:47 Laatste update: 15:03
37

Marouane Fellaini stopt op 36-jarige leeftijd met voetballen. De boomlange Belg zat sinds 1 januari zonder club na zijn vertrek bij het Chinese Shandong Taishan. Fellaini kende een rijke carrière met periodes bij grote clubs als Everton en Manchester United.

'Ik maak deze post omdat ik na een carrière van achttien jaar ga stoppen met voetballen', vertelt Fellaini op zijn Instagram. 'Ik herinner me mijn eerste voetbalwedstrijd als de dag van gisteren. Ik heb in mijn loopbaan voor de beste fans ter wereld mogen spelen. Ik wil dit moment aangrijpen om iedereen te bedanken voor de geweldige support tijdens mijn loopbaan. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen in mijn leven en ik wil verbonden blijven aan het prachtige spelletje.'

Fellaini speelde in zijn loopbaan voor Standard Luik, Everton, Manchester United en Shandong Taishan. Bij United was de Belg een trouwe soldaat van Louis van Gaal. De ploeg uit Manchester betaalde in 2013 32,4 miljoen euro voor Fellaini. De 1,94 meter lange Belg was op meerdere posities inzetbaar, maar zijn favoriete positie was de as van het middenveld. In totaal speelde hij ook 87 interlands voor de Rode Duivels.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marouane Fellaini (@fellaini)