Vertrek bij FC Twente vanwege gevoelige transfer Ugalde naar Rusland

Vertrek bij FC Twente vanwege gevoelige transfer Ugalde naar Rusland

4 februari - 08:38
102

De omstreden transfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou is voor een lid van de raad van commissarissen van FC Twente reden om op te stappen. John Bierling kan zich niet scharen achter de verkoop van de 21-jarige spits aan de Russische club.

De 58-jarige Bierling, die sinds 2021 in de rvc van Twente zat, is in het dagelijks leven actief bij NOC*NSF. De Nederlandse sportkoepel stelt, door de Russische invasie in Oekraïne, voorwaarden aan deelname van Russische sporters en -bestuurders.

'Een eventuele verkoop van Ugalde aan Spartak Moskou is voor Bierling niet te verenigen met de uitgangspunten van NOC*NSF en met zijn eigen principes ten aanzien van de Russische inval in Oekraïne. Daarom koos hij ervoor zijn functie vóór besluitvorming over de transfer neer te leggen', meldt FC Twente in een verklaring.

De verkoop van Ugalde aan Spartak Moskou zorgde voor veel commotie. De eigenaar van de Russische club staat niet op de sanctielijst van de EU, waardoor de transfer kon doorgaan. FC Twente zwichtte uiteindelijk vanwege de hoogte van de transfersom en de wens van de speler zelf. De Tukkers ontvingen dertien miljoen euro, plus twee miljoen aan mogelijke bonussen. Een recordbedrag.

Als vervanger van Ugalde kwam Myron Boadu op huurbasis over van AS Monaco. De voormalig spits van AZ was bij zijn debuut tegen RKC Waalwijk meteen trefzeker.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!