Afellay hard: 'Met hem kan PSV in de Champions League niet aankomen'

Afellay hard: 'Met hem kan PSV in de Champions League niet aankomen'

5 februari - 09:15
146

Ibrahim Afellay vindt het volkomen begrijpelijk dat PSV afscheid lijkt te nemen van André Ramalho. De voormalig smaakmaker van de Eindhovenaren vindt dat de Braziliaanse verdediger niet goed genoeg is voor de ploeg van Peter Bosz.

Ramalho loopt uit zijn contract in het Philips Stadion. Technisch directeur Earnest Stewart vertelde zondag bij Studio Voetbal dat de 31-jarige mandekker op dit moment niet in aanmerking komt voor een langer verblijf. Terecht, aldus Afellay.

Wedden

Meer odds

"De positie van Ramalho is de plek waar PSV zich moet versterken", stelt de 53-voudig Oranje-international. "Je kunt in de Champions League niet met Ramalho komen aanzetten. Dat is gewoon een bron van onrust." 

Afellay toont beelden van de topper tussen Ajax en PSV, waarbij Ramalho een aantal keer het overzicht kwijt lijkt te zijn. "Hij weet totaal niet wat zich in zijn omgeving afspeelt. Hij is altijd verrast. Stapt kinderlijk eenvoudig in, is zijn tegenstander vaak helemaal kwijt. Hij kijkt soms niet eens."

"Hij loopt altijd achter de feiten aan en dat kost je punten. Europees word je nog meer getest, dan kom je nog betere spitsen tegen. Dan kan je niet met Ramalho centraal achterin spelen", besluit de oud-speler van PSV en FC Barcelona.