Eredivisie-flops: Vitesse en Heracles maken de dienst uit, ook één Feyenoorder

5 februari - 11:00
40

Speelronde twintig van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkske floplijst. Vitesse en Heracles Almelo leveren na pijnlijke nederlagen ieder een tweetal. Ook Feyenoord en Ajax zijn, ondanks de winst op AZ en het gelijkspel tegen PSV, vertegenwoordigd in het weinig eervolle negental van deze week.

Willum Willumsson (Go Ahead Ealges)
Speelde tegen Vitesse niet eens een matige wedstrijd, maar eiste in de slotfase toch een negatieve hoofdrol. Willumsson beging een krankzinnige overtreding op Vitesse-middenvelder Kacper Kozlowski, en kreeg daarvoor direct rood. De IJsselderby tegen PEC Zwolle moet hij nu aan zich voorbij laten gaan.

Sven Sonnenberg (Heracles Almelo)
Zakte tegen NEC in de tweede helft door het ijs. De centrale verdediger veroorzaakte de strafschop waaruit Koki Ogawa de 1-1 maakte, en was de Japanse spits even later bij de 2-1 helemaal kwijt.

Josip Sutalo (Ajax)
Sutalo vertolkte een opmerkelijke hoofdrol bij de 1-1 van PSV van afgelopen zaterdag. De centrale verdediger wilde voor Ismaël Saibari komen. Dat lukte niet, waarna de middenvelder Luuk de Jong in stelling wist te brengen voor de gelijkmaker. Een fout die Ajax, op een avond waarop het de koploper had kunnen verslaan, duur kwam te staan.

Mickey van der Hart (sc Heerenveen)
Misschien heerst er een vloek op de doelmannen van sc Heerenveen, want ook Andries Noppert-vervanger Van der Hart bleef deze speelronde niet foutloos. De 29-jarige keeper ging totaal niet vrijuit bij een hoekschop, waardoor Fortuna Sittard alsnog een punt overhield aan het duel met de Friezen.

Axel Guessand (FC Volendam)
De Fransman werd onlangs op huurbasis overgenomen van Udinese, en mocht tegen Utrecht meteen in de basis beginnen. Zijn debuut duurde welgeteld 29 minuten. Volendam-trainer Regillio Simons was ogenschijnlijk niet tevreden over zijn nieuwe aanwinst, en haalde hem naar de kant.

Fredrik Oppegard (Heracles Almelo)
Had vast op een ander Heracles-debuut gehoopt. De PSV-huurling kreeg tegen NEC geen grip op directe tegenstander Sontje Hansen. Aanvallend kwam hij niet aan de bak, mede ook omdat Heracles negentig minuten lang het onderspit moest delven in Nijmegen.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Dat Gimenez even niet zichzelf is, kwam tegen AZ goed tot uiting. De Mexicaan maakte de verkeerde keuzes, leed veel balverlies en werd simpelweg niet gevaarlijk. Zijn blik na afloop van zijn wissel verraadde veel. Het laatste doelpunt van Gimenez dateert alweer van 14 januari.

Carlens Arcus (Vitesse)
Arcuns liet directe tegenstander Oliver Edvardsen bij de 0-1 van Go Ahead op haast onbegrijpelijke wijze uit zijn rug ontsnappen. Ook in het restant van de wedstrijd was hij niet opgewassen tegen de dribbels van de Noorse vleugelspeler. Het zal echt beter moeten, willen de Arnhemmers nog een plekje in de play-offs om degradatie/promotie afdwingen.

Charles-Andreas Brym (Sparta)
Deed tegen PEC Zwolle simpelweg niet wat een spits betaamt: scoren. Dat had eigenlijk moeten gebeuren, want de nummer negen van Sparta hoefde in de 25e minuut alleen maar binnen te tikken, iets wat niet lukte. Na ruim een uur spelen werd de international van Canada naar de kant gehaald.