'PSV-flop Sávio gaat Girona verlaten en toptransfer naar Engeland maken'

'PSV-flop Sávio gaat Girona verlaten en toptransfer naar Engeland maken'

5 februari - 20:16
67

Sávio verruilt Girona FC na dit seizoen voor Manchester City, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Beide clubs zijn onderdeel van de City Football Group, waardoor een overgang eenvoudig tot stand kan komen.

Vorig seizoen kwam Sávio op huurbasis voor PSV uit en dat werd geen gelukkig huwelijk. Dit seizoen imponeert de negentienjarige buitenspeler in La Liga. In 23 competitieduels tot dusver scoorde hij vijf keer en was hij zeven keer aangever voor de nummer twee van Spanje. Het leidde tot belangstelling van veel clubs uit de Europese elite.

Romano meldt dat zowel clubs als Duitsland als andere clubs uit Engeland een bod hebben uitgebracht op Sávio. City trekt aan het langste eind en sluit de Braziliaan na dit seizoen in de armen. De komende dagen worden de puntjes op de i gezet, waarna de deal officieel beklonken is. Sávio maakt het huidige seizoen bij Girona af.

Bij Girona, waar ook Daley Blind speelt, is Sávio een vaste waarde. Tot voor kort was Girona met Real Madrid gedeeld koploper van La Liga. Door het gelijke spel van afgelopen weekend tegen Real Sociedad heeft De Koninklijke twee punten voorsprong.