Driessen voorziet Potter-move: 'Daar kan hij meer verdienen, betere afkoopsom'

Driessen voorziet Potter-move: 'Daar kan hij meer verdienen, betere afkoopsom'

1 mei - 07:25 Laatste update: 10:07
33

Valentijn Driessen en Johan Derksen verwachten niet dat Graham Potter de nieuwe trainer van Feyenoord wordt. De Engelsman wordt bij zowel Ajax als Feyenoord genoemd als potentiële nieuwe oefenmeester, maar de twee analisten verwachten dat hij niet in Nederland aan de slag gaat.

"Ik denk niet dat Potter naar Feyenoord gaat", begint Driessen bij Vandaag Inside. Derksen sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. "Als Ajax hem niet kan betalen, zal Feyenoord het zeker niet doen."

Driessen verwacht dat Potter 'gewoon' in Engeland zal blijven voor zijn volgende trainersklus. "Potter wil naar Manchester United", vertelt de analist. "Daar gaat hij ook zeker meer verdienen dan in Nederland en de afkoopsom is daar ook beter. Op het moment dat Ten Hag wordt ontslagen, is hij gewoon een van de kandidaten samen met die bondscoach (Gareth Southgate, red.). Er is een nieuwe eigenaar en die wil gewoon zijn eigen trainer. Dat zie je bij alle eigenaren."

De toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United ligt onder een vergrootglas in Engeland. "Als hij de FA Cup-finale verliest, kan hij weleens bedankt worden voor de eer", reageert Derksen. "Dan heeft hij geen prijs gewonnen. Ik vind niet dat hij het zo slecht doet met het team dat hij heeft."