'Van 't Schip kijkt anders tegen situatie aan, hij wil nog een seizoen blijven'

'Van 't Schip kijkt anders tegen situatie aan, hij wil nog een seizoen blijven'

6 februari - 07:50 Laatste update: 10:18
137

John van 't Schip lijkt open te staan voor een langer verblijf als hoofdtrainer van Ajax. Althans, dat beweert Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad

"Wat ik tot nu toe heb begrepen, is dat Ajax gewoon van plan is om voor volgend seizoen een nieuwe trainer aan te stellen", klinkt het in de AD Voetbalpodcast. "Nu is het natuurlijk wel zo dat Van 't Schip het ze moeilijk kan maken. Als hij derde wordt en Ajax vanuit een geslagen positie aan een Champions League-ticket weet te helpen, dan wordt hij automatisch een serieuze kandidaat."

"Tot nu toe was dat niet de bedoeling, dat heeft hij zelf ook aan het begin uitgesproken." Toch merkt Inan een verandering op in de manier waarop Van 't Schip tegen een langer verblijf aankijkt. "Als hij er nu nog steeds net zo in stond, had hij deze vraag gewoon beantwoord en gezegd dat het geen thema is. Dat hij het open laat geeft mij aan dat hij dolgraag nog een seizoen bij Ajax wil blijven als trainer. Hij houdt het bewust open."

Of het daadwerkelijk van een langer hoofdtrainerschap komt voor Van 't Schip, is voorlopig nog geen punt van orde bij Ajax. "Er komt eerst een nieuwe technisch directeur die er zijn ei over zal leggen. De vraag of Van 't Schip na dit seizoen trainer blijft bij Ajax wordt pas over een paar maanden beantwoord."