Bizar basisdebuut voor matchwinner Jong AZ: 'Dan moet je ineens op doel...'

Bizar basisdebuut voor matchwinner Jong AZ: 'Dan moet je ineens op doel...'

6 februari - 10:47
21

Tom Kerssens kende maandagavond een knotsgek basisdebuut bij Jong AZ. Niet alleen begon de middenvelder voor het eerst in de basisopstelling en maakte hij de winnende treffer tegen Roda JC, ook moest het laatste kwartier op doel staan door een blessure bij eerste keeper Kiyani Zeggen.

Kerssens maakte in minuut 26 het enige doelpunt van de wedstrijd. Een klein uur later raakte Zeggen geblesseerd en op dat moment had Jong AZ al vijf keer gewisseld. "Ik ben beter in het veld, hoor", lacht Kerssens na afloop voor de camera's van ESPN. Zeggen viel uit met een handblessure, waarna er naar Kerssens werd gewezen als vervanger. "De aanvoerder, Finn Stam, weet dat ik bij gekke acties op kan staan", legt Kerssens uit. "Maar zelf ben ik eigenlijk niet heel gek hoor."

In de laatste minuut van de blessuretijd pakte Kerssens nog een vrije trap en zodoende trok Jong AZ de drie punten over de streep. In de hectische slotfase had de debutant het lastig met zijn fysieke gesteldheid. "Bij elke uittrap had ik kramp", zegt de middenvelder, die vooraf geen spanning voelde. "Maar als je dan ineens op doel moet, is het een ander verhaal. Dan heb je tijd om na te denken en dan krijg je nog meer adrenaline en spanning in je lichaam."